nl/en
Guardavino

 

GuardaVino, een betaalbare oplossing

Om de oxidatie van wijn tegen te gaan, bestaan al enkele systemen die vooral in horecazaken bekend zijn. Vacuümsystemen die een gedeelte van de lucht uit de fles zuigen, vertragen het oxidatieproces, maar voorkomen het echter niet. Bovendien wordt een groot deel van de aroma's mee weggezogen. De vacuümstop voor thuisgebruik werkt volgens hetzelfde principe.
Er bestaan ook systemen die de lucht in de fles vervangen door stikstof, koolzuur of zelfs argon en ook kastsystemen die wijn tappen met behulp van stikstof. Deze gassen zijn zwaarder dan lucht en hebben de eigenschap dat ze niet mengen met de wijn. Ze geven ook geen smaak af aan de wijn. Deze systemen vergen echter een niet geringe investering.

GuardaVino biedt een betaalbaar alternatief. GuardaVino legt een laagje stikstof op de wijn zodat de lucht niet in contact kan komen met de wijn. Zo bewaar je een fles gemakkelijk tot enkele weken na opening. Het kleine spuitbusje bevat zo'n 50 doseringen en kost 12,49€ (consumentenprijs). Dit maakt het zowel voor de horeca-uitbater, de wijnhandelaar als de wijnliefhebber interessant..

GuardaVino wordt o.a aanbevolen door WineWise, die de vermaarde WSET® wijnopleidingen aanbiedt ( Wine and Spirit Education Trust). WSET® is een van de meest gerenommeerde wijnopleidingsinstituten ter wereld.vino.com